Penaja Utama

Kekarutan :)

get this widget

Cinta gila..

>> Jumaat, 25 September 2009

Mungkin da terlambat utk aku post lirik lagu ni sbb lagu ni da agak lama la jgk dan telah beribu kli berkumandang di tv dan radio.. aku sndiri pun da jamm lagu ni dgn member2 aku byk kli kat bilik n kt jammstudio. tp sbb aku ske lagu ni dan x tau nk post ape utk bulan ni.. aku letak je la lirik lagi ni..

Grey Sky Morning

Saat Indah Bermula...
Terasa Bahagia...
Cinta Yang Lama Terhenti,
Berputik Kembali...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua...

C/O
Woo
Tiada Yang Dapat Menghalangnya
Kita Berdua Terus Bercinta,
Selamanya...
I Cant Live..
I Cant Living Without You Oh Baby
Just Only You That My Love..
With Love...

Hanya Kau Ku Miliki,
Yang Tiada Ganti...
Bukan Mimpi Sudah Pasti,
Jiwaku Berseri...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua....

p/s: ape2 hal pun aku cerita je lantak ko la nk baca ke tidak wasalam..

Read more...

3 pagi

>> Selasa, 22 September 2009

pehal xleh tido ni jam da pukul 3 lebih aduyai.. terpaksa la aku lyn lagu P Ramlee ni.. same2 lah kite nyanyi haha..

P. Ramlee : Pukul Tiga Pagi
Pukul tiga pagi tidurlah intan
Besok bangun lagi senda gurauan
Bangun pagi-pagi hai renung ke awan
Lepas gosok gigi minum kopi satu cawan
Kanda pergi kerja jauh di kota
Dinda jaga rumah jangan main mata
Nanti petang kanda pulang
Kita sembang panjang-panjang
Dinda jangan bimbang... bujang
Bukan mata keranjang... sembahyang
( dialog )Jam sudah pukul 3 pagi
Apa lagi dinda tidurlah intan
Esok dinda boleh bangun lagi
Sesudah itu kita boleh bersenda gurauan
Kalau bangun mesti pagi-pagi tau
Jangan lupa renung ke awan
Ha ha ha ha itu mesti selepas gosok gigi
Selepas minum kopi satu cawan
Kanda pergi kerjaJauh di kota
Dinda jaga rumah
Jangan main mata
Nanti petang kanda pulang
Kita sembang panjang-panjang
Dinda jangan bimbang... bujang
Bukan mata keranjang... sembahyang

arghh bile nk lelap ni.. pe2 hal aku xerita je.. lantak ko la nk bc ke tidak..

Read more...

SNSD punye cherita..

kli ni gua nk cerita pasal SNSD (so nyeo shi dae) atau dalam bahasa inggerisnye klo gua x silap la adalah girl generation..gua bkn nk cerita ape sngt cuma kekecewaan melanda diri gua skang ni.. gua ada la minat kat satu awek dr snsd ni di sebabkan keayuan dan kechomelan rupa parasnye haha.. sanggup bertekak dgn member2 gua nk chop awek mn diorg punye dlm snsd ni haha.. tgh gua bosan2 td gua search la pic SNSD ni.. alangkah terkejut je gua bile gua tngok pic diorg befor and after haha.. gua ingt rupa diorg tu mmg rupa yg original rupanya plastic syal.. sama2 lah kita menatap wajah awek2 ni.. hadoi.. gua pun x tau nk kata ape lg.. ape2 hal gua cerita je lantak lu la nk baca ke tidak.. wasalam haha...

After plastic surgery..




















Before.... arghhhhhhh x sangup nk tngok haha

Read more...

interview eumcci..

>> Isnin, 14 September 2009

sebelom aku blik raye tu ari aku g la satu interview ni.. interview ni di buat di menara cmy kt ampang kl klo x silap.. mcm sial jek interview ni haha.. cuak sket2 pon ada gak.. marilah lihat muke2 yg konon2 konfiden ni haha.. neway thanks to arebul menggelebul kerana membenarkan kami lepak di rumah dia..

p/s: walaupun interview cm sial, yg penting gaya mutu keunggulan wahaha..


arebulmenggelebul (mood kacak)



matpetmenggelepet (model kerusi ogawa)



aretangmenggeletang (playboy kampung pisang)






















zack wau lam (hero gadis2 haha..)

pe2 hal aku cerita je lantak ko la nk bc ke tidak.. wasalam

Read more...

siapakah ini..

>> Ahad, 13 September 2009

Pada suatu hari di pagi yg hening.. datanglah dua orang panglima lucing bertandang ke rumah panglima petom kerana ada hal mustahak katanya.. hatta setelah melucing hampir tiga purnama bergerak lah mereka untuk mencari barang ajaib yg mahu di cari oleh panglima petom.. sebelum mereka memulakan pencarian, dengan menggunakan teknologi pesanan ringkas panglima petom maka bertanyalah panglima petom kepada puteri cipep dari negeri kayangan.


trutt trutt..
panglima petom: helo adinda, barang ajaib apakah yg mahu kanda carikan untuk dinda..
puteri cipep: apa sajalah kanda ni. kan dinda sudah beritahu, dinda mahu kondem ajaib dan juga martol emas.
panglima petom: barang apakah itu dinda?
puteri cipep: ade la sejenis minuman bila dinda kehausan lalala~ fuck u pergi cari cepat





maka bergerak la paglima petom bersama rakan2 selucing nya untuk mencari barang ajaib itu. dari kampung ke kampung, negeri ke negeri mereka mencari barang ajaib itu..


sehinggakan pada suatu hari panglima petom telah bertembung dengan iblis serta jembalang yg menganggu perjalana mereka untuk mencari barang ajaib itu.. dari dalam tilikan panglima lucing rakan panglima petom. dia telah dapat menangkap gambaran jembalang yg tersengih riang ketika panglima petom sedang mencari barang ajaib itu.
hatta pergaduhan memancutkn pedang pun berlaku antara panglima petom dan jembalang itu, hatta tewas lah jembalang itu kepada panglima petom. kerana panglima petom menggunakan tongkat sakti tongkat ali.

setelah hampir sedekat mereka berjalan maka sampilah mereka di suatu tempat di mana barang2 ajaib di simpan.


hatta gembira tidak kepalang rasa hati panglima petom stelah berjaya menjumpai barang ajaib yg di cari.. maka pulangllah mereka ke negerikayangan bersama barang ajaib sambil melucing dan bergelak ketawa.








TAMAT.....



hahaha.. aku cherita je lantak ko la tom nk bc ke tidak.. hahaha selamat berpusa dn slmt hari raya..

Read more...

Warghaha..

sudah lama aku tidak mencharot di dlm blog ni.. post pun x update pe2.. bz nmpknye aku.. tambahan pule da final year aku kat sini.. makin byk la keje yg perlu aku selesaikan.. nmpknye pejamcelik pejam celik tingal lebihkurang seminggu lagi kita menunaikan ibadah puasa.. so maknanya lagi seminggu la nk raya.. seb baik la aku dpt cuti awal sket.. leh aku mencharot2 sket dlm blog ni haha.. pe2 hal pun selamat berpuasa dan selamat hari raya..
pe2 hal pun aku cerita je lantak ko la nk bace ke tidak.. wasalam

Read more...

Buhsan..

>> Selasa, 30 Jun 2009

Bosan siot cuti ni.. cb punye petom n the geng.. x balik plk diorg.. si monyet da naik sem.. si jono lak lepak dgn si monyet.. busan2.. men dota je ari2.. ujung minggu ni ada inde fest seb baik ada.. leh la berongeng kejap hahaha.. adeh pe2 hal aku cerita je.. lntak ko la nk bc ke tidak.. wasalam

Read more...

Dewa segala Dewa di arena kpo..

>> Ahad, 17 Mei 2009

wahaha.. atas permintan ramai.. terpaksa la aku kuarkn list ini.. list paling hot iaitu list makcik kpo top 3 haha.. list yg pertama adalah makcik ni.. sape tah nama dia aku x ingt, tp bila tngok je bliau aku cume bole terbayang perkataan ni hitam, rentong, kering, chicken pox, hanjing.. tp chicken pox jgn di sbot2 dan di kutok2 slalu, karang xpasal2 kene cm aku, tp seb baik x smpi 2 minggu da pulih smula. bliau ni sngt kpo sehingga warna punggug aku pun dia tau haha (kisah ini berlaku di cherating) aku rasa dia ngendap aku salin suar r time aku nk g mndi laut, oh wat da fuck apakah aku ternoda?? hahaha patot aku rasa x sdp ati bla dpt tau dia ikot... dia ni sngt caring dan bongok hanjig, ada suro aku wat li dgn ayah aku.. caring sbb takot aku x dpt wat li kot, bongok hanjing sbb ayah aku keje vaterinar bkn engineer haha.. ingt ayah dia kejer buruh kontraktor bgus sngt r tu haha..byk lg mende yg dia kpo, x termasok gossip2 lg ni.. nk list kn pe yg bliau da wat mmg x abes haha.. aku rasa bliau suke kt aku r sbb asik nk mengkpo je hal aku hahaha weekk...tp beliau ni ok kot, kdg2 lawak,x reti diam, masok air je lebeh, hepi go lucky + bajet cute.. sama2 lah kita meratapi wajahnye..

lain kli r kuarkn list lg makcik kpo.. mls r nk type, ape2 hal aku cherita je lntk ko la nk bc ke tidak.. wasalam..

Read more...

Oh Abg Tom..

Shah Alam, Mei - according to wantok statement on Saturday, May 9, 2009.. a serious fucking event has occur to abg tom also known as (rempit arm emas haha..). this event is regarding to the winnig of abg tom in one in the milucing. " i think his very sad because the author give him more publisity in the news paper AkuCeritaKauBaca, hopefully he will recover fast and can sing along with us at putri mart hahaha"-Nizam-. base on the statement from his close friend, Abg tom has singging more then 3 song to entertain his fans and winning a one million in that popular reality tv show. he singging his most popular song entaitle oh wat da fuck, daring is chicken pox, and daring staring my punggung.

message from his friend: oi tom da la tu merajok hahaha.. si monyet da risau nihh wahahaha.. buruk sial tue2 merajok.. karang aku kuarkn la list makcik kpo sebagai pengubat hati ko hahaha.. cm sial merajok..

Read more...

petomok one in the milucing..

>> Sabtu, 9 Mei 2009

Benar atau palsu?? gua pon xtau haha, yg gua tau petom menyanyi sial hahaha.. ini lah antara aktiviti yg aku x leh blah masa cuti iaitu karoke bersama abg tom @ petomok pemenang 1 juta one in the milucing.. yg aku pasti anda sume mesti curious.. adakah anda ingin mengenali artis ini dgn lebih dekat??adakah anda ingin lihat aksi lincah abg tom menyanyi di atas pentas.. without further ado mari kita lihat aksi2 lucing ini..

Aksi lincah 1: abg tom sedang memilih lagu untuk didendangkan kepada peminat2 serta penyokong one in the milucing








Aksi lincah 2: "GUA YG PEGANG MIC KE LU" kata abg tom ketika persilisihan berlaku antara dia dan peminat kesayangan di pentas. pertelingkahan berlaku akibat daripada keenganan abg tom menyanyikan lagu Sejarah Foo Ah Heng bukan Sejarah Mungkin Berualang.




Aksi lincah 3: abg tom kelihatan sedang menongeng menarik surara ketika mendendangkan lagu Jamal Abdilah..







Aksi lincah 4: Tenang, abg tom sedang menyanyikan lagu berentak balada yg di beri nafas baru.









Aksi lincah 5: Mesra, abg tom sedang melayan peminat dgn penuh sabar dan jitu sambil memilih pil perancang keluarga. kelihatan peminat itu tidak sabar utk beraksi bersama abg tom.







Aksi lincah 6: Abg tom dan peminat sedang mendendangkan lagu hitz nya "punggung ku dia yg punya"
pencipta lagu: kotnaw
lirik: tojep





Aksi lincah 7: abg tom masih lagi menyanyi walau pun hari dah magrib. kelihatan dua org bonzer sedang menarik beliau utk keluar dari pentas.







wahahaha ape2 hal pon aku cerita je lantak ko la nak bace ke tidak..

Read more...

Akhirnye..

>> Khamis, 30 April 2009

yahuuu.. exam aku da abes... bole berongeng kejap bersame dgn member2 tercinte.. hahaha sukenye aku.. ari ni aku becadang nk g berkelah mandi air terun.. best siolllllllllll.........

pe2 hal pon aku cerita je lantak ko la nk bc ke tidak..

Read more...

Happy Besday To Me and nizam aka nyet..

>> Ahad, 26 April 2009

yes to day is my beday. not only me but nizam to (one of the legendary player at my skool haha) he got the same beday as me. so here, with my sincere heart, i want to congratulate nizam with a gift that is so-so (mean not to much la) hahahaha... hope u enjoy.. from your buddy -si kacak zack wau lam-


dedicate to nizam:

nice cake isn't it.. hahaha

Read more...

Mengapakah..

>> Isnin, 13 April 2009

Mengapakah?? aku slalu tanye dr aku mengapakah ppuan slalu meng Kpo..aku x nk ckp kat makscik2 luar sane tp yg terdekat skali dgn aku iaitu makcik2 kls aku...makcik2 kat kls aku ni kpo2 gle.. aku pon xtau nk kate cm mana, mulut masing2 mcm bontot ayam kene cili hahaha.. tp diorg ok dowh.. layan je kepale masing2.. korang nk tngok x muke makcik2 pling kpo dlm kls aku.. nnt klo free aku uplod muke masing2.. aku akan bagi senarai top 3 hahaha...stay tuned..
oi wantok monyet petom korang bile cuti oi.. aku da x sabo nk meliar ni..hahaha..

ape2 hal pun aku cerita je lanatak ko la nk bace ke tidak.. wasalam~

Read more...

Jenis2 Kentut...

>> Ahad, 12 April 2009

Skang ni mcm2 sifat manusia yg kita bole ramal berdasarkan fizikal dan tingkah laku.. dari cara tido smpi la cara makan dgn buang air kita leh tau sifat manusia tu.. haaa ni aku nk share kat korang chare baru nk ramal sifat org iaitu melalui kentut diorg haha, korang leh test chare ni kat rakan2 dan kuarge yg terdekat.. xcaye try la..
  1. Orang TIDAK JUJUR Orang yang kalau kentut lalu menyalahkan orang lain.
  2. Orang BANGANG Orang yang menahan kentutnya sampai berjam-jam.
  3. Orang BERWAWASAN LUAS Orang yang tahu bila harus kentut.
  4. Orang SENGSARA Orang yang ingin kentut tapi tidak boleh kentut.
  5. Orang MISTERIUS Orang yang kalau kentut, orang lain tidak ada yang tahu.
  6. Orang GUGUP Orang yang tiba-tiba menahan kentutnya bila tiba masa nak kentut.
  7. Orang yang PERCAYA DIRI SENDIRI Orang yang selalu mengira kalau kentutnya bau harum.
  8. Orang SADIS Orang yang kalau kentut di ranjang terus dikibaskan baunya ke ranjang orang lain.
  9. Orang PEMALU Orang yang kalau kentut tidak bunyi tapi lalu merasa malu sendiri.
  10. Orang yang STRATEGIK Orang yang menyembunyikan kentutnya dengan tertawa terbahak-bahak biar orang lain tidak dengar.
  11. Orang BODOH Orang yang kalau habis kentut menghirup nafas untuk mengganti kentutnya yang keluar.
  12. Orang PELIK Orang yang kalau kentut di keluarkan sikit- sikit, sampai bunyi "tit-tit-tit".
  13. Orang SOMBONG Orang yang sering mencium kentutnya sendiri.
  14. Orang RAMAH Orang yang senang mencium kentut orang lain.
  15. Orang yang tidak senang BERGAUL Orang yang kalau kentut, sembunyi.
  16. Orang AKUATIK Orang kalau kentut di dalam air sampai bunyi blekuthuk-blekuthuk".
  17. Orang ATLETIK Orang kalau kentut sambil mengeluarkan tenaga dalam.
  18. Orang JUJUR Orang yang mengaku kalau habis kentut.
  19. Orang PINTAR Orang yang boleh menandai bau kentut orang lain.
  20. Orang MALANG Orang yang nak kentut tapi terkeluar taik....

hahahaha aku cerita je lantak ko la nk baca ke tidak.. wasalm..

Read more...

x lama lagi..

Yaa... x lame lagi bermula lah minggu paling skit dlm setiap sem aku kat ump ini iaitu minggu EXAM. aduuii aku paling x suke exam... nk kene belajo lg.. sial tol.. ape2 hal doakn la aku supaya dpt jwb soalan dgn cemerlang hahaha.. okeh tu je ape2 hal pon aku cerita je lantak ko la nk bace ke tidak.... Chaloo..

Read more...

Benda Aneh..

>> Sabtu, 11 April 2009

Ada banyak bende2 yg aku rasa x patot wujud dlm dunia ni tapi wujud jgk.. ntah ape2 r manusia ni.. suke reka bende2 yg bukan2.. tp aku suke sbnrnye tngok bende bukan2 ni hahahaha... aku xleh la nk bebel panjang2 sbb aku nk g kuar mkn da ni.. ape2 hal pon aku cerita je lantak ko la nk baca ke tidak..

Weeee~ kat genting pon xde cm ni

EEEEeee~

haha sape la yg nk minum ken***g ni hahaha..

hahaha apakah??

Kerusi pungung ini sangat sesuai bagi mereka yg berpungung kecik.. haha


Blup blup blup hahahaha.... cara baru meniup buih.. xcaye try la haha..

mari membunuh.. bunuh dia..

boleh di sentuh.. jgn segan2 hahaha... sape tau kat msia bende ni jual kat mn?

Read more...

Apakah??

>> Khamis, 19 Mac 2009

Ada kah benda2 mistik ni betul2 wujud?? adakah pari2 mcm cite bawang merah bawang putih versi indon tu betol2 ada?? aku pun xtau.. lu pk la sendirik.. ape2 hal lu tngok pic ni..


tengok2 jgn x tngok.. gua nasihat lu jgn pecaye sngt. gua mmg x pandai sngt agama ni tp yg pasti hanya DIA saje yg berkuase.. ape2 hal pun gua cite je lantak lu la nk bace ke tidak

Read more...

Tandas punye cherita..

>> Isnin, 16 Mac 2009

Mari kita lihat sign tandas yg ada di dunia hahaha.. pasni jgn slh masuk tandas sudah hahaha...

tanda ni biasa di lihat dimana2..

haha.. lawak2

Jujur sial sign ni..

wahaha..smpi besilang kaki ppuan tu..

cuba teka mana untuk laki mana utk ppuan?? hahahahaha

gile babi sign ni hahaha..

stylo syal sign tandas ni..

wahahaha sbnrnye mcm2 tanda ada, mls aku nk cr.. ape2 pon aku cerita je lantak korang la nk baca ke tidak..

Read more...

Doraemon..

>> Khamis, 12 Mac 2009

Gadisku dalam koma agaknye.. pekejadahnye la dia menyukai katun doraemon ni.. siap bagi aku lagu dgn seni kata lagu lg hahaha.. xkisah la, ni ha aku upload katun kegemaran ko, itu ari di jumpai berkeliaran kat bandar tokyo.. da kene tangkap kot hahahaha....
P/s: umur da tue, berenti la tngok katun.. tngok tilawah Al-Quran pulak.. ape2 hal aku cte je lntak ko la nk b
aca ke tidak.. hahahahahahaha....

cibai tol doremon ni, time ni la dia saje2 nak tanggal poket serbaguna dia nk tayang pusat.. yang nobita lak bila mase da buncit ni..cm sial..

Read more...

Jenama ape ni..

Bahloul (Enak di makan begitu saja)


Pepek semerbak (semerbak pulak haha)

Mcm shit jenama barang2 ni..pendekkn cerita, sebagai pengguna kita mestilah memilih jenam tempatan dan berkualiti.. jgn mcm barang2 di ni.. ape2 hal pun aku cerita je lantak ko la nk bace ke tidak.

Read more...

Adakah ini sexy..

>> Rabu, 11 Mac 2009

hi abang~
RRaauuww


adakah anda mendefinasikan sexy seperti ini?? hahaha renung2kan dan selamat ber amal.. ape2 pun aku cerita je lantak ko la nk bace ke tidak..

Read more...

The Times..

Ape the times tu?? news paper ke?? haha.. mesti r bukan sial, actually the times yg aku maksudkan dalah sebuah band indie dari malaysia, band ni antara band yg aku minat la setakat ni.. band ini di tubuhkan oleh dua beradik iaitu naza dan mono, ditubuhkan pada 31 ogos 2004, ahli band dia yg mule2 adalah naza-singer/guitar, mono-bass, irfan-drum,alem-guitar, dgn sorang lg nazreen-keybord.. band ni telah kuarkn 4 album kot, terer gile siot.. album diorg yg 1st adalah soda pop rock n roll (2004),2nd extra sodapop rock n roll repackaged (2006), 3rd nada melankolik malaya (2007) dan yg akhir adalah modern minimalis glamor (2008).. kira setiap taun klo bole dia nk kuar album haha.. lagu dia best2 wa ckp lu.. xcaye ko try la dengar lagu2 dia.. mawi pon kalo dengar aku rasa berenti teros, taubat jd penyanyi.. tp sekarang ni dua ahli dia da kuar dr band kerana ada maslah peribadi katanye, aku pon x berapa pasti.. ahli yg kuar adalah alem dgn nazreen.. last2 yang ganti si alem ni adalah gutaris baru iaitu moon.. adeii,pesal x ganti aku.. aku pon guitaris ape haha.. yg pasti aku da lame x g gig sbb mls nk menumpang umah org dan merempat di mana2.. ni jela cite pasal the times ni, lain kli aku cite pasal band aku lak the straw wahaha.. tu je la, ape2 pon aku cite je lantak korang r nk bace ke tidak.. wasalam

Read more...

Futsal..

>> Selasa, 10 Mac 2009





Ramai org amek pic ketika main futsal tapi adakah ramai org yg amek pic selepas main futsal haha.. mls aku nk terangkn, engkau tngok la sendiri aktiviti kami lepas main futsal.. ape2 pun aku tulis, je lantak ko la nk bace ke tidak..

Read more...

Mari belajo bahasa kelatey..

Walaupun aku bkn mat kelantan, tp aku org msia, ape salahnye kita belajar loghat org2 pnti timur ni.. nnt senang sket nk usha mek2 klate dgn mek2 ganu haha.. yg nk blajo tu mu buleh la mulo blajo pekatae2 ket bawoh ni..


Kali Arung - Sekaligus


Air Geh - Air Berkabonat

Jauh Sapok - Teramatlah Jauhnya

Panah Terik - Panas Yang Teramat Sangat

Comel Lote - Comel Yang Amat

Sejuk Ketta - Sejuk Yg Sangat?

Ite Lettung - Tersangatlah Hitamnya

Punoh Jahne - Rosak

Gura Bewok - Gurauan Yang Menyebabkn Pergaduhan

Taik Aye Muna - Tahi Ayam Yang Masih Hangat

Kona Lepe - Corner Lipat

Kelecak - Terpelanting

Nakuk Paik - Penakut Yang Amat Tinggi

Lonjong - Tinggi Sangat

Tinggi Nya - Yuk Sama Macam Di Atas

Masing Pekkok - Teramat Masin

Nipih Nayyang - Sangat Nipis

Maknga - Cuai

Babei - Degil (Tak Tau Nak Eja Camne)

Jabir / Supek - Plastic Bag

Koghok - Tengkorak

Kehek - Muntahkan Semula

Puahsang - Boring

Meppeh - Tak Larat

Kepeh Blepeng - Sangat Kempis

keghah kekong -keras yg teramat

koho/selo - perlahan/slow

kettuk heghek -kentut tarik

blana kokna - banyak yang amat

samah - 50 sen

duo amah -singgit

kekoh -gigit

toksoh -jangan / tak usah

bakpo -kenapa

guano / belah mano -macam mana

gapo / gapo dio -apa / apa dia

ghoyak -bgtau

blago -berlanggar

mokte- rambutan

woh kekoh caa -kuih buah melaka

ccongek -tejungkit

kupik hangik -kedekut nak mampos

woh tteghe-buah gajus

nnetting- melantun

deghah -deras / laju

manih letting -manis yg amat

pok-e-dèng -pepatung

tapi ada satu pekataan ni yg paling aku ingt skali iaitu natey beghouk bermaksud binatang beruk haha selalu di sebut oleh member2 aku yg bersal dr kelantan dan terengganu ni haha.. ape2 hal aku aku cerita je lantak korang la nk bace ke tidak..

Read more...

Kenapa aku anti motosikal..

hahahaha lawak signbord ni, cm sial je.. aku dpt pic ni dr member aku, so same2 lah kita menghayati erti yg mendalam disebalik signbord ini.. hahaha ape2 pon aku cerita je lantak ko nk baca ke tidak..

Read more...

10 Tuntutan Perkara yang Paling Menggelikan di Dunia

Mangkuk sial org2 yg aku nk cerita sekarang ni.. punye la banyak cara nk dpt duit, cara ni jgk dia pilih, iaitu cara menuntut wang, duit yg di tuntut tu bedasarkn perkara yg diorg x puas ati atau sesaje reka dengan tujuan untuk mendapat duit.. masalahnye bkn sume gagal ada gak yg bejaye menipu dan dapat wat tuntutan..
sama2 lah kita bace tuntutan diorg yg mcm shit ni kat bawah.

1. Seorang Senator Nebraska menggugat Tuhan

Senator Negara Bagian Nebraska, Ernie Chambers, melakukan sebuah penuntutan perkara terhadap Tuhan pada tanggal 17 September 2007, dia klaim bahwa dia telah membuat ancaman-ancaman teroris terhadap warga Omaha. Ia juga berkata bahwa Tuhan mengilhami rasa takut dan ketakutan yang sementara ini menyebabkan "kematian yang merajalela, kehancuran dan teror terhadap berjuta-juta penghuni bumi."

Hakim Provinsi Wilayah Douglas County, Marlon Polk, menetapkan aturan kepada penggugat harus mempunyai akses secara langsung kepada terdakwa menurut aturan dalam penuntutan yang dapat dipegang. Mempertimbangkan kondisi yang ada, terbukti hal tersebut menjadi sedikit sulit. Senator Chambers, bagaimanapun klaim bahwa Tuhan adalah sosok figur yang dikenal di dalam pengadilan dan dapat dikenali, ia menyadari bahwa pihak yang dituntutnya akan melawannya dan konsekuensinya dia harus tunduk kepada-Nya seperti halnya orang lain. Lihatlah surat balasan dari Tuhan atas tuntutan Chambers, yang dimuat diterbitan The Star tanggal 22 September 2007.

2. Seorang Jack Ass (orang bodoh) menggugat Jackass (orang bodoh) lainnya.

Seorang pria dari Montana menggugat Viacom, media raksasa yang menghasilkan Progam TV "Jackass". Ia mengklaim program TV tersebut dan juga filmnya, yang dirilis pada tahun 2002, telah menjiplak namanya, tidak menghargai merk dagang, dan menjatuhkan nama baiknya. Namanya siapa? Jack Ass. Dia secara legal telah mengganti namanya dari Robert Craft menjadi Jack Ass di tahun 1997 karena peraturan "peningkatan kesadaran akan bahaya mabuk pada saat mengemudi." (Apa hubungannya? Jangan tanya saya, pen). Jack Ass - orang ini, bukan nama program TV – berkata dia mengganti namanya setelah saudaranya dan temannya terbunuh pada sebuah kecelakaan mobil disebabkan mabuk mengemudi. Ia sedang mencari-cari sedikitnya 10 juta dollar di dalam kerusakan.

3. Hati-hatilah dengan siapa kamu akan menikah.

Seorang wanita menggugat tunangannya ketika laki-laki tersebut memutuskan tujuh minggu pertunangan mereka. Keseluruhan dewan juri sepakat bahwa pria tersebut harus memberikan ganti rugi kepada mantan tunangannya sebesar USD 178.000,- untuk kerusakan-kerusakan; USD 93.000,- untuk "sakit hati dan penderitaan", USD 60.000,- untuk hilangnya pendapatan selagi dia menyelesaikan kasus ini, dan USD 25.000,- untuk konseling dengan psikiater. Total keseluruhan adalah USD 356.000,- atau sekitar Rp.4 M.

Sangat buruk sekali. Coba anda pikir, berapa kira-kira biaya yang harus dikeluarkan si pria seandainya dia benar-benar menikahinya? (Sepertinya tidak akan sebesar itu, ya?).

4. Efek dari kecelakaan mobil bukan hanya sekedar luka fisik.

Seorang laki-laki Michigan yang berusia 27 tahun terlibat dengan sebuah tabrakan kecil yang mengenai bagian belakang mobilnya. Empat tahun kemudian, ia menggugat orang yang menabraknya, mengklaim bahwa tabrakan tersebut telah orientasi seksualnya. Ia tidak lagi menginginkan istrinya dan tidak mampu lagi melaksanakan tugasnya sebagai seorang suami di tempat tidur. Ia mengklaim bahwa kecelakaan tersebut benar-benar mengubah seluruh kepribadiannya, menyebabkan dia meninggalkan istrinya, terpaksa pindah ke rumah orang tuanya, dan mulai ketergantungan untuk datang ke bar-bar kaum gay. Namun apakah bagian yang paling buruk dari kasus ini? Ternyata dia benar-benar memenangkan tuntutannya! Dia berhasil memperoleh ganti rugi sebesar USD 200.000,- dan kepada istrinya diberikan USD 25.000,-.


5. Rumah berhantu tidak diduga kalau ternyata menakutkan, ya?

Di tahun 2000, seorang wanita menggugat Universal Studios sebesar USD 15.000,- dengan mengklaim bahwa studio Hallowen Horror Nights (Bagian dari studio film yang dibuka untuk umum) adalah rumah berhantu yang menyebabkan dirinya "ketakutan setengah mati, kesedihan mental yang mendalam dan kesusahan secara emosional." Wanita yang malang. Menurut saya, dia benar-benar tidak pernah berpikir sebelumnya tempat apa yang sedang dimasukinya, ya? Siapa yang bisa menduga …

6. Michael Jordan dituntut oleh “kembarannya”

Di tahun 2006, seorang pria bernama Allen Heckard menggugat Michael Jordan dan juga pendiri Nike, Phil Knight, sebesar USD 832 juta. Ia mengklaim bahwa disebabkan dia merasa cape dianggap orang sebagai Michael Jordan yang asli setiap hari hampir selama 15 tahun, ia telah menderita kerusakan permanen, termasuk pembunuhan karakter dan nyeri secara emosional dan menderita. Dia kemudian menjadi pihak yang kalah dalam sengketa tersebut.

7. Bir = Wanita-wanita cantik?

Di tahun 1991, seorang warga Michigan, Richard Overton, menggugat Anheuser-Busch untuk pemalsuan dan iklan yang menyesatkan. Dia juga mengklaim bahwa ia menderita luka pribadi sebagai akibat iklan yang palsu. Di dalam keluhannya, ia mengacu pada iklan Bud Lite yang menampilkan dua orang wanita cantik yang datang ke dalam kehidupan para pengemudi truk Budweiser. Karena hal tersebut tidak terjadi padanya ketika ia meminum bir tersebut, ia mengklaim bahwa iklan tersebut palsu dan menyebabkan dia kesusahan secara emosional, luka mental, dan kerugian keuangan. Ia menuntut lebih dari USD 10.000,-. Pengadilan kemudian membatalkan semua tuntutannya.

8. Seorang pria menggugat dirinya sendiri.

Di tahun 1995, seorang narapidana bernama Robert Lee Brock menggugat dirinya sendiri sebesar USD 5 juta. Dia mengklaim bahwa dia berhak menggugat dirinya sendiri karena dia telah melanggar hak-hak warga negaranya sendiri, juga kepercayaan religiusnya, ketika ia mengizinkan dirinya untuk menjadi pemabuk dan melakukan kejahatan-kejahatan berupa pencurian besar-besaran. Pada waktu dia melakukan gugatan ini, dia sedang menjalani 23 tahun masa tahanan untuk kejahatan-kejahatannya. Brock mengklaim bahwa disebabkan dia mempunyai rasa tanggung jawab terhadap negara dan kemudian dicegah dari menerima penghasilan, negara seharusnya membayar kepadanya sebesar USD 5 juta atas hutangnya kepada dirinya. Kasus ini dengan segera dikuburkan. Hanya menunjukkan lebih banyak bukti bahwa para narapidana mempunyai terlalu banyak waktu untuk mencapai maksudnya ...

9. Siapa suruh percaya ramalan si peramal cuaca

Seorang wanita di Israel menggugat suatu setasiun teve dan peramal cuacanya sebesar USD 1.000,- ketika si peramal cuaca meramalkan suatu hari akan cerah, namun ternyata turun hujan. Dia mengatakan bahwa peramalan cuaca sangat jelas, dan dia pergi keluar rumah dengan mengenakan gaun saja. Sebagai akibatnya dia terkena influenza, tidak masuk kerja selama 4 hari, keluar uang untuk biaya pengobatan sebesar USD 38 dan "tekanan yang diderita" sebagai akibat dari satu hari dengan peramalan cuaca yang sangat buruk.

10. Tokoh cerita menuntut pengarangnya

Seorang penulis digugat sebesar USD 60 juta setelah menyelesaikan penulisan sebuah buku tentang pembunuh berantai di Orange County yang sudah dihukum. Meskipun narapidana itu berada di atas barisan kematian, ia mengaku bahwa ia tidak bersalah atas 16 pembunuhan yang dituduhkan kepadanya, sehingga perannya sebagai seorang pembunuh berantai adalah palsu, menyesatkan dan "fitnah bagi nama baiknya". Sebagai tambahan, ia mengklaim bahwa kebohongan-kebohongan tersebut akan menyebabkan dia "dihindari oleh masyarakat dan tidak dapat mendapatkan pekerjaan yang pantas" suatu saat apabila ia hendak kembali ke masyarakat. Kasus tersebut dibuang dalam sebuah rekor waktu tercepat 46 detik, tetapi hanya setelah penerbit buku tersebut membayar biaya perkara sebesar USD 30.000,-.Anw


sumber di petik dari anwarianshahwikimu.com dari indon, ape2 pun aku cerita je, lantak korang la nk bace ke tidak..

Read more...

Kenapa kamu mencintai saya..

P/S: Kepada wanita2 di luar sane aku nasihatkan bacelah cerita ini.. banye manfaat ni, tp ape2 pun aku cerita je lantak korang la nk bace ke tidak..


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka


Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,

“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”

Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu…..

Read more...

teka teki yag xmasuk akal..

Teka-teki: Hitam dan berpeluh.. HA.. Ape2??
Jawapan: semut hitam tengah berjogging.. huhuhu

Teka-teki: Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung?
Jawapan: Seluar dalam ler.. haha

Teka-teki: Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi?
Jawapan: Kuih lepat liat la sebab kapal terbang sampai langit je, tapi kuih lepat sampai lelangit!

Teka-teki: Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?
Jawapan: Kotak penalti lah.. wawawa!

Teka-teki: Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???
Teka.. teka.. kalo terer!
Jawapan: Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar hue hue hue!!

Teka-teki: Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!
Jawablah kalau bijak sangat!
Jawapan: Haah.. mulalah otak kuning, MATA lah jawapan nyer..!

Teka-teki: 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
Jawapan: Koboi naik kuda bawak ayam.

Teka-teki: Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan.
Jawapan: lilin masa sambut EPI BESDAY

Teka-teki: Scorpion kaler apa?
Jawapan: Kala jengking lah.. senang pun takleh nak jawab!

Teka-teki: Dalam banyak2 kera, kera ape yang pandai menaip???
Jawapan: Kerani

Teka-teki: Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU???
Jawapan: Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri!

Teka-teki: 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??
Jawapan: Sebab tak hujan aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak jawab!!


p/s:wahahaha bodo tol tekateki ni..
ape2 hal pon aku cerita je lantak korang r nk bace ke tak..

Read more...

Monyet punye cherita..

haa.. yg sebelah ni membe aku yg speSIAL sket nama timangan dia monyet, tp mak dia pangil dia ujang@ejam cm tu r xingt aku hobi dia adalah merempit makan pisang dan bergayut di dahan2 pokok getah dan rambutan.. dia merupakan kawan aku dr sekolah tadika dulu.. bayangkan punye lame bekawan..dia belajar di kolej PTPTL.. dan yg paling speSIAL skali pasal membe aku yg seko ni adalah tarikh besday dia boleh same dgn tarikh besday aku.. hahaha.. dia ni mcm wantok gak ilek2 je kdg2 mcm petom melucing..dan jangan terkejut, dia pon mcm mamat dua eko yg aku cite sebelom ni iaitu bojan lagenda.. dia ni x bole jumpe dua eko mamat yg aku cite sebelom ni.. klo tiga2 eko ni da bejumpe, tahap kelucing mereka berada di tahap yg paling maximum hahaha.. kalo dia da stat becerita mmg dr pagi smpi mlm asik gelak je.. dia ni pon da x single lg da ada awek, ntah bile la dia nk tuka awek dia.. sejak dia da ada awek ni, dia da kurang siket membojan.. kalu x budak kecik yg belom tumbuh bulu pon dia tibai usha jd awek dia, cm sial.. pengalaman yg x bole di lupakan adalah, dia penah menggosok apam balik dan muffin kepunyaan saudaranya smpi meninggalkn kesan yg mendalam di atas tangannya.. mcm tatoo la klo skali pandang wahahahaha. walau pun perangai seko2 kadang2 mcm sial tp member2 aku sume member yg bole di percayai.. ape2 pon aku cerita je lantak kauorang la nk bace ke tidak..

Read more...

Wantok punye cherita..

>> Isnin, 9 Mac 2009


Yang ni pulak member kamcing aku dr skola rendah.. skali tngok mcm farid kamil, tp dua kali tngok da mcm pelakun cd lucing je haha.. dia merupakan seorang yg ilek2 je.. boleh diharapkan dlm membantu kawan2.. sangat ketagih dalam bermain game wow.. p/s: berenti la main game wow tu aku da benti da haha. dia ni blajo lg kat uitm dan selain petom dia pun slah sorang dr bojan lagenda kt tiram hahaha.. dengar cite kat kolej pun dia mengganas menjalankan aktiviti2 kasanovanye haha.. hobi beliau adalah menangkap berudu dan memancing selipar di kolam renang terkemuka.. beliau merupakan antara pelajar yg pandai di sekolah dulu kerana toyol2 yg dia bawa masuk dlm exam sume berguna dan berjaya di manfaatkan dgn sebaiknye, aku dulu baik x penah bwk toyol, tp ada sekali aku tiru gaya kwn aku ni blajo dgn bawak toyol dlm trial spm pastu aku meniru dengan jaya nye dlm dewan exam bersama dgn rakan2 seperjuangan aku dan secara x di sangka2 nama kami naik sebagai pelajar yg CEMERLANG dgn meniru, member yg ddk satu row dgn aku sume kene masuk court disoal siasat oleh foo kim mak (nama sebenar dia foo ah heng, bdk2 yg gelar dia cm tu) dan beberapa org dari kami fail dan di rotan di punggung tanpa belas kasihan termasuk aku, sial tol 1st time wat da kene rotan.. untuk pengetahuan anda beliau da x single lg dan ada gosip2 mengatakan beliau telah mempunyai lebih dr 8 org awek.. betol ke? aku pon xtau..sekarang ni aku da ssh nk jumpe jantan ni sbb dia da pindah ddk berjauhan dr kawasan rumah aku..itu je la cerita pasal mamat ni, ape2 pon aku cerita je lantak kau la nk bace ke tidak..

Read more...

Petom punye cherita..


aku nk memperkenal kn kat korang beberapa eko member kat kampung aku yg masuk air.. yg petama sekali bdk ni, nama jantan kat sebelah ni petom.. hobi dia melucing dan juga dia merupakan supplier blue di sekolah.. cerita2 yg kuar dr mulut dia xpenah bende2 yg sedap d dengar, apekejadah la dia ni sume nk berkaitan dgn lucing hahaha.. beliau senang mendapat tempat di hati macha2 di kelas aku time skola dulu kerana beliau pandai bersosial dan merupakn salah sorang dari bojan lagenda kat tiram.. dia da bekerja sekarang di pejabat perhilitan kat mersing, sejak kerja dgn perhilitan ni, dia da pakar dalam menangkap binatang, tapir, ungak, lotong, biawak, bigfoot, sume dia da penah tangkap, padehal dulu time kat sekola tangkap belalang pon takut, cm sial..selain mendapat nama timangan sebagai petom.. dia jugak mempunyai nama timangan yg lain.. antaranya dewa lucing @ baby bigfoot.. sebelah ni pic dia, sama2 lah kita meratapi wajahnye.. ape2 pon aku cerita je lantak ko la nk bace ke tak..

Read more...
Terdapat ralat dalam alat ini

About This Blog

Aku g sini bila aku rasa tahap kebosanan aku berada di tahap yang max.. so hipotesis nye adalah semakin kerap aku post, semakin bosan lah aku haha..

::Zack Wau Lam::

Lorem Ipsum

Blog Mengarot

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP